Hypo-Limač Elektra na korak do nacionalnog trofeja!

hypo.gorica.kup.270416.slavlje-3Juniori NK Hypo-Limač Elektre iz Osijeka u finalu su Hrvatskog nogometnog kupa! U uzvratnoj utakmici polufinala Kupa u Osijeku, na Akademiji Krpan&Babić, svladali su sastav vršnjaka HNK Gorice rezultatom 2-0, što je uz

prethodni remi iz prve utakmice (1-1) bilo i više nego dostatno da se 18. svibnja nađu u nacionalnom finalu protiv GNK Dinama Zagreb (svladali Slaviju iz Pleternice 3-0 i 5-2). Juniori Hypo-Limača tako su stigli na korak do nacionalnog trofeja!
Već u uvodnim minutama Hypo-Limači su suvereno ovladali travnjakom, držeći protivnika na njihovoj polovici, nastojeći visokim loptama doći do šanse u ofenzivnom skoku. I nije im dugo trebalo slomiti otpor. U 22. minuti pravovremen i točan bio je Lamza, za 1-0, za vodeći pogodak i potpuno usmjerenje utakmice.
Početkom nastavka susreta Hypo-Limači imali su sjajnu priliku za ‘knock-out’, 11-erac. Pa ipak, Tomas je krivo procijenio moguće kretanje vratara i otpucao suviše blizu za obranu. Stvorilo je to malo nervoze, ali ne i ugrozilo nadmoć domaćina. Čuvajući posjed i stvarajući prilike, u 82. minuti utakmice najbolje je na ubačaj među Hypo-Limačima skočio Radovanović i zabio za konačnih 2-0.
– Sretan sam i zadovoljan! Strahovito sam ponosan na ove dečke, na ovu generaciju naših juniora. Ostvarili su sjajan i ogroman uspjeh, plasman u finale nacionalnog kupa. Cijelu smo utakmicu držali konce u rukama i u potpunosti zaslužili plasman u finale. Nemam što drugo reći već čestitati mojim dečkima i zahvaliti protivniku na korektnoj borbi. Vidimo se uskoro na finalnoj utakmici – kazao je nakon susreta predsjednik Hypo-Limač Elektre i trener juniora Marko Babić.

Odgovori

Translate »