Akademija

Nogometna akademija Krpan&Babić sastavnica je Udruge, nogometnog kluba Hypo-Limač Elektra. Udruga je osnovana 2010. godine, a od strane osnivača Petra Krpana i Marka Babića, dvojice bivših hrvatskih nogometnih reprezentativaca, bivših igrača vrhunskih europskih nogometnih klubova.

Akademija okuplja brojne poznate nogometne i pedagoške, kao i medicinske stručnjake u radu s djecom, u dobi od 6 do 17 godina, a kojih u svakom trenutku na Akademiji trenira približno 300.

Misija dvojice osnivača je prenijeti znanje mladima, odgajati ih u sportskom i kompetitivnom duhu, tražiti i otkrivati mlade nogometne talente, usmjeravajući ih i usavršavajući u nastavku nogometne karijere.

stadion01

Nogometna akademija Krpan&Babić poznata je i priznata u europskom i svjetskom nogometnom društvu, česti gost i domaćin brojnih inozemnih i domaćih nogometnih turnira, što može zahvaliti svojoj stručnosti, pristupu, kao i vjerskoj, nacionalnoj i rasnoj toleranciji, u skladu sa svjetonazorom UEFA-e i FIFA-e.

Nogometni klub je osnovan u smjeru kompetitvnog razvoja djece. Od predpočetnika i početnika, preko mlađih i starijih pionira, do kadeta i juniora, članovi kluba natječu se u 1. kvalitetnoj ligi NS Osijek, kao i u Kupu Hrvatske, na nacionalnoj razini. Ujedno, članovi kluba igraju prijateljske utakmice, utakmice međunarodnog karaktera na brojnim turnirima diljem Europe, od Austrije, preko Njemačke, do Španjolske, Portugala …

U svega 6 godina postojanja NK Hypo-Limač Elektra je mladim nacionalnim nogometnim vrstama pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza dala nekolicinu igrača. Pojedinci su iz ovog kluba već ostvarili inozemne transfere, i nastupaju danas u Belgiji, Francuskoj …

Prošle sezone su kadeti ostvarili plasman na završnicu Amaterskog prvenstva Hrvatske, a potom osvojili i naslov prvaka, ostvarivši uz ekipni i nekoliko pojedinačnih uspjeha.

Kruna dosadašnjeg rada svakako je nedavno osvajanje juniorskog Kupa Hrvatske, a pobjedom protiv Dinama u finalnoj utakmici u Sisku, nakon boljeg izvođenja 11-eraca. Juniori NK Hypo-Limač tako su u posljednjoj utakmici Kupa pobijedili četvrtfinaliste Lige prvaka i u Osijek donijeli nacionalni trofej u juniorskoj konkurenciji.

 

Translate »